Megint jött egy rendelés, most mini vaníliás cupcake-re és csokisra volt a rendelésem összesen 246 darabra, azaz 123 fehér, és 123 barna kis sütire.
Még sohasem tettem ilyen nagyobb számú megrendelésnek eleget, meg ugye számolni is kellett, agyalni, most jobban kellett sütni inkább ,,aggyal,, de csak sikerült. 🙂
Elégedett megrendelő (a szemem láttára tömött a szájába egy fehér cupcake-t) + elégedett cukrász = Siker 🙂
// Most csak a fehér cupcake-t tárom fel, hiszen nyár elején, június végén (azt hiszem akkor) már volt egy csokis cupcake-hadseregről bejegyzésem. 🙂 //
És a recept 12 ,,nagy,, muffinra, vagy 18 db minire:
-12,5 dkg vaj
-12,5 dkg porcukor
-2 db közepesen felvert tojás
-1 vanília ród kikapart magja
-12,5 dkg liszt
(-7,5 dkg apróra vágott fehércsoki –> elhagytam!)
(-1 ek. tej –> elhagytam!)
-1 csipet só
-8-10 g sütőpor
Liszt, sütőpor, (csoki): egy tálban elkeverem.
Tojásokat felverem. Majd a vajat a cukorral és vanília magokkal habosra keverem, majd bele a tojás, amivel tovább habosítom kicsit még.
Ebbe a masszába adagolom fokozatosan a lisztes részt, majd lazán elkeverem.
A sütőformába előre kiadagolt kis kapszlikat két evőkanál segítségével kb. 2/3-ig megtöltjük a masszával, majd 190 fokra előmelegített sütőben arany tetőig sütjük.
Krém: (ez kicsit sok krém, mert az összesre elég volt, de be lehet tortába is tölteni, tehát a receptem anyaghányadát csak irányadónak írom.)
-250 g állati tejszín
-600 g fehér csoki
-500 g mascarpone
-1 vanília rúd kikapart magja
-300 g vaj
Tejszínt megmelegíteni, benne felolvasztani a fehércsokit adagonként. Ha kihűlt belekeverni a mascarpone-t, majd kihabosított vajjal simára keverni, és hűtőbe tenni, hogy megdolgozhatóvá dermedjen.
Végül díszítjük.
Én egy befelé hajlított karmú kis csillagcsövet használtam díszítéshez.
Jó étvágyat, kellemes időtöltést kívánok. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: