Szemmel láthatóan vége van a nyárnak. És nemcsak azért mert reggelente ,,hűvös szelek járnak,, hanem azért is, mert lassanként megint egy új remény, egy új élet kezdődik. Ez lehet egy új munka, vagy az osztályban egyel feljebb lépett évszámjegy, vagy új iskolakezdés, új városban kezdődő új élet, új barátok…
Még egy utolsó hajrá a nyári kedvencemmel, a málnával, és lehet is tervezni az idei őszt a konyhában.
Lassan lehet a Halloween-ra is kitalálni mit szeretnénk kipróbálni megsütni, lassan-lassan újra közelednek az ünnepi időszakok…
De addig is, itt van Mindenki kedvence a
BROWNIE (nálam stílusosan -málnával.) 🙂 , melynek receptjét egy Kedves, szintén cukrász Barátnőmtől kaptam.
-200 g vaj
-200 g étcsoki ezeket összeolvasztjuk.
-300 g cukorot
-4 db egész tojást felverek
Ezeket összeöntöm, simára keverem, majd beleszitálok
-100 g lisztet.
A kapott masszát egy kisebb kipapírozott tepsibe öntöm, megrázogatom, hogy kisimuljon a tészta, majd a tetejére fagyasztott (de lehet friss is ha tud még valaki szerezni) málnát morzsolok.
Előmelegített sütőben 170 fokon 30 percig sütöm, míg a széle meg nem kezd repedni.
Teljes kihűlése után, vizes késsen, melyhez egy papírtörlőt is odakészítek, szeletelem.
Tálalom majd,
A málnaöntettel meglocsolom,
-500 g málna felforralva, le paszírozva, majd kevés cukorral addig főzöm, míg el nem kezd nehezebben folyni a kanalunkról. Figyeljünk rá, ne nagyon főzzük sűrűre, mert a hűtőben amúgy is be fog húzni. Én általában csak picit rámelegítek míg el nem olvad a cukor, és már kész is.
Jó étvágyat 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: