Azt hiszem nem vagyok egyedül azzal a kézzelfogható ténnyel, miszerint a Világon szinte Mindenki szereti a Nutellát.
…És persze a nyarat. Nyár van. Olvad a szívünk és olvad a nutella is az üvegében. Miért ne fordíthatnánk meg a hőmérsékletét, készítsünk nutellás pohárkrém-desszertet, melynek kiváló házi zabkeksszel ágyazunk meg a kiválasztott poharakban, vagy kis csatos design-üvegekben. A tálalás rajtunk, és az alkalmon is függ. 🙂 Gyors ez a desszert, kiadós, és igen finom nyári hűsítő, étkezés utáni kísérő.
Kekszágynak bármit lehet, az egyszerű vaníliás ,,sima,, keksztől kezdve a fűszeres, újdonságokig ajánlom az egész széles keksz-palettát. 🙂
-Növényi habtejszín
-Nutella-
-2 marék pirított törökmogyoró
Vagy:
-Állati (hab)tejszín
-Nutella
-2 marék pirított törökmogyoró
-Kevéske zselatin
-pici víz a zselatint megduzzasztani
Díszítés: csokoládéforgács, díszek, 2-2 szem kék áfonya <3 , és természetesen pirított egész mogyoró
A tejszínt egyszerűen felverem, majd ízlés szerint belekeverem a nutellát, majd a krémbe szórom a 2 marék vegyes méretűre aprított mogyorót.
A kekszet apró kockákra vágom, majd a kiválasztott poharak, üvegek aljára szórok egy keveset. Majd erre nyomom habzsákból a nutellás krémet végül díszítem a csoki forgáccsal, egész mogyoróval, és a 2-2 szem kék áfonyával.
Jó étvágyat 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: