angyalgalushka

Málnás túrókrém desszert – érzékekre hagyatkozva

2016-07-14-11-08-03_Málnás túrókrém málnavelővel és zabkeksszel

A túró megszállottja vagyok, még akkor is, ha nincs túróból a blog. 🙂 Imádom a klasszikus édes-citromoson át a mindenféle gyümölcsösig, de ha nyár, és szerelem, akkor az a málna lesz. 🙂 Picike, aranyos, édes, de néha rafináltan fanyar gyümölcs. Szeretem a színét is, amikor mályvásan pompázik.

Most egy ,,random,, desszertemet mutatom be, melybe teljesen beleszerettem. Anyaghányadot nem írok, mert nem használtam, csupán összekevertem a hozzávalókat, és készen is volt a csodás málnás túrókrém desszert. 🙂 (6 db kis csatos üveget töltöttem meg a kész krémmel.)

-túró
-porcukor
-tejszínhab
-málnavelő
-díszítéshez: málnavelő és házilag készült zabos keksz

Túrót a porcukorral elkeverem gépi keverő habverő fejével, hogy jobban aprítson, DE azért nem teljesen, mert szeretem meghagyni a túró rögöket, úgy rusztikusabb, és érezni hogy valóban túró van benne.
Hozzáadok ízlés, és színerősség szerinti málnavelőt: ki erősebb ízben és színben szereti, tehet több gyümölcsvelőt bele.
Rusztikusan két kis kanállal beleegyengetem az üvegekbe, majd zabkekszet morzsolok rá, és a közepébe egy nagyobb darabot szúrok. Mindezt megspínelem a maradék málnavelővel.
Tálaljuk, kanalazzuk, élvezzük a hűs, gyümölcsös túródesszertünket. 🙂

Jó étvágyat.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!