Nálam szó szerint tombol a málnaszezon, hiszen immárom már a második kis málnás tortácskát teszem fel a blogra, és még nem látom a végét. Sok minden vonz a málnával kapcsolatban, lehet a következő ismét süti lesz? Vagy lekvár? Esetleg sült húshoz ,,mártásként,, …van is két szép kövér kacsacombom a fagyasztóban.
Egyszóval tombol a nyár a fejemben, szép lassan de biztosan fel is kerülnek az itthoni étlapra, és vele együtt ide, a gyűjteménybe. 🙂
A rózsa pedig? Honnan máshonnan mint csakis és kizárólag Otthonról, a Jászságból, a saját kis virágos kertünkből, ahol minden nyáron kazalszámra nyílik a rózsa, és olyan illattal… hogy elbódul az ember. Meseország ilyenkor a kis kert. A Jóisten tartsa még meg hosszú ideig a kertet is a rózsákkal együtt… nekünk, akik megkönnyezzük az Igaz szépség tisztaságát.
A recept egy édes kis semmiség, igazán:
Piskótalap 2 tojásos:
-2 tojás (szétválasztva)
-4 dkg cukor
-4 dkg liszt
Töltelék:
-2 marék málna
-cukor
-kb 1,5 dl Hulala habtejszín
Málnát a cukorral jó alaposan összefőzőm, majd amikor besűrűsödött a lé, hűlni hagyom. Miután kihűlt, felverem a habtejszínt kemény habbá, majd belekeverem alaposan a málna ,,lekvárt,,.
Kész. 🙂 Lehet tölteni, díszíteni. Hűtőben tároljuk fogyasztásig.
Jó étvágyat kívánunk 🙂
(Anyukámmal találkoztunk a Keletiben, és Ő hozott kérésemre pár rózsát, kifejezetten a tortácskához, plusz még szép rózsaleveleket, és szintén otthoni vágott dísz zöldet. Szerintem szuper lett 🙂 )
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: