angyalgalushka

Csokis cupcake – nem csak partykra

2016-06-04-13-11-33_csokis cupcake

Tegnap csokis cupcakeket kellett készítenem egy gyerkőc szülinapi partyra, így végül én is átestem életem első cupcake-készítésén.
A recept, ami alapján készítettem, egy régebbi sütis magazinból van, igaz ott ez fehércsokis muffinnak volt feltüntetve, de ugye mi, kedves Látogatóim, mi pillanatok alatt kicseréljük az alapanyagokat. 🙂
Így tettem én is, és megszületett a milka csokis cupcake.
Milka, bizony ám!! Előre tudtam hogy a milka darabokat díjazni fogják a kis süti majszolók a tésztában, így nem voltam rest, egy egész táblával beleaprítani.
Teteje pedig jó krémes, olvasztott csokival dúsított, duplacsokis-kakaóporos tejszínhab-rózsa.
Hát ha lúd, legyen kövér. -tartja a mondás.

-12,5 dkg vaj
-12,5 dkg cukor
-2db közepes, felvert tojás
-1 tk. vaníliás cukor
-12,5 dkg liszt
-7,5 dkg apróra vágott Milka csoki
-1 csipet só
-0,5 csomag sütőpor

Vajat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, és végül lazán belekeverjük a lisztet a Milka csokival, sütőporral, és csipet sóval. (A szárazanyagokat mérhetjük egybe, könnyebb lesz vele dolgozni.) Két kanál segítségében a muffin sütőformában előre elhelyezett kapszlikba adagoljuk, kb. 3/4-éig.
Kb. 175 fokon sütjük, tű-vagy késhegy próbával ellenőrizzük.

Hab:
Kétféle csokit (én randomra olvasztottam egybe, direkt több mennyiséggel dolgoztam) mikróban, vagy vízgőz felett megolvasztunk, félrehúzzuk, hűlni hagyjuk, de NEM hagyjuk visszaszilárdulni. Picike folyékony tejszínnel tartani tudjuk az állagot.
Növényi tejszínt kemény habbá verünk (igen, növényit, mert az nem fog összeesni hamar), és a kihűlt, de nehezen folyó tejszínes csokit belekeverjük, ügyelve hogy ne verjük szét a habot. Ha valaki sötétebbre szeretné a színét, kakaóport beleszitálva módosíthat kicsit a krém színén.
Habzsákba nagyobb csillagcsövet teszünk, betöltjük a krémet, és mint az internetes fotókon, felpuffancsozzuk a muffin tetejére.
Kész is a mesés csokis cupcake-ünk, kicsik és nagyok örömére. 🙂

Jó étvágyat kívánok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!