Én már teljesen nyári hangulatban tengetem a napjaimat, fokozva ezzel, a nemrég megtalált elfeledett recepttel.
Gasztronómia-rajongóknak, és a szimpla ízeket felturbózva -kedvelőknek egyaránt ajánlom ezt az egyedi ízvilágú ételt, mely lehet akár előétel is, de nyáresti party előtti kis gyomorbélésnek is kitűnő, amennyiben nem szeretnénk ,,nehezebb,, ételt fogyasztani, de könnyed, mégis kiadós fogást választanánk, hiszen húsos is, és gyümölcsös is, tojásos is, lisztes is… Azt hiszem ezzel elárultam, hogy a lentebb következő recept egy bundázott étel lesz. 🙂
Hello nyári este, hello egzotikum, hello ízorgia, hello Hello HELLO!!! 🙂
Sült banán kókusszal panírozva:
-8 szelet prágai sonka
-2 banán
-liszt, tojás, kókuszreszelék a panírozáshoz
-olaj a sütéshez
plusz: kevert, erdei gyümölcs és cukor, no meg picike víz (az erdei gyümölcsös kompóthoz).
A meghámozott banánt kettévágjuk hosszában, majd széltében. Beletekerem a sonkaszeletekbe, majd 1-1 fogpiszkálóval, vagy hústűvel rögzítjük. Megforgatom először a tekervényeket a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a kókuszreszelékben.
Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, majd óvatosan kihúzzuk a tűket.
A kompóthoz a gyümölcsöt a pici vízzel, és egy kis cukorral felteszem főzni, majd addig kevergetem, míg a gyümölcsök kiforrt leve el nem kezd besűrűsödni. Ha már ,,nehezebben,, csepeg a fakanálról, lezárhatjuk alatta a tüzet, kész. 🙂
Tálaljuk, és jó étvággyal elfogyasztjuk.
Egy kis pohár pezsgővel, vagy gyümölcsösebb fehérborral kiegészítve elegánssá tehető.
U.i.: Fogalmam sincs a bejegyzésben miért homályosak a képeim, míg rájuk kattintva kiadja eredeti élességüket.. Nézzétek el kérlek, …és ha épp nálam jársz, Kedves Érdeklődő, nyisd meg a képeket, és máris teljes a pompa. 🙂
Üdvözlettel: Niki
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: