Hétvégén egy kis könnyed, tavaszias, mégis laktató finomságot szerettem volna vacsorázni, így esett választásom egy kazalnyi vékony csíkokra vágott, serpenyőben sült zöldségre az egyik kedvenc tésztámmal, a színes-zöldséges orsótésztára. 🙂
Aki gyors, mégis ínycsiklandó, de hús nélküli finomságra vágyik, bátran ajánlom ezt az ételt.
-1 db pici kaliforniai paprika
-1-2 db közepes paradicsom
-1 közepes fej hagyma
-1 db kisebb sárgarépa
-1 db kisebb petrezselyemgyökér
-pici só
fűszerek ízlés szerint: őrölt fekete bors és oregánó
-étolaj, vagy olívaolaj
-2-3 nagy marék színes, zöldséges orsótészta
Sós vízben megfőzöm a tésztát, miközben pici olajon megsütöm a felaprózott, csíkokra vágott zöldségeket. Fűszerezem, megrogyasztom, sütöm, örömködöm a zöldségek felszabaduló illatának, majd ha kész, a tésztára szépen elrendezem, tálalom.
Jó étvágyat kívánok 🙂
(Megjegyzés: Egyet sajnálok viszont, az az, hogy a fotóim csak a képre kattintva mutatják az ételek teljes pompáját, …azt hiszem még gyerekcipőben a fotós tudományom 🙂 …pedig olyan jól sikerültek.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: