Teljesen kezd áthatni a nyár közeledtével egyre emelkedő hőmérséklet, és napfény, de azért még áprilisnál tartunk, mely megmutatja szeszélyes mivoltát.
De sebaj, a tavaszi napsütésben már jólesik a szabadban lenni, egyre többen vannak az utcákon, a szombat este egyre forrósodik. 🙂
Most egy kókuszitalt osztok meg a Kedves Látogatóimmal, melynél
megjegyzem: a fotóillusztráció NEM saját, egy másik blogtársunktól kölcsönöztem, a hangulata, szép kontrasztja miatt, mely kiemeli a kókuszdió egzotikusságát. (Az eredeti fellelhetősége a jobb alsó sarokban jegyezve található.)
Nos.. mielőtt leírom, felhívom a figyelmet, hogy elsőnek kipróbált recept, és az eredeti elképzeléshez mérten sokkal kevesebb, de annál finomabb lett az eredmény.
Tehát akkor a kókuszital receptje: (készen kb. 8-10 cl, mivel nagyon megduzzad a kókusz)
-2 dl tej
-5-6 ek. kókuszreszelék
A tejben elkeverünk 5-6 púpozott evőkanál kókuszreszeléket, majd az egészet felforraljuk. Hűlni hagyjuk, majd végül leszűrjük, kinyomkodjuk a kókuszos tejitalt.
Melegítve is akár, hűvösebb tavaszi időben, de szerintem hűtve a legfinomabb.
Megjegyzés: A hátramaradó tejben lefőtt kókuszt sütemények, és egyéb töltelékek dúsítására is kiválóan felhasználhatjuk 🙂
Ha már úgyis mindjárt itt a nagybetűs NYÁR…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: