Mint ahogy írtam, nagyon sok finomság van még az édes íz mellett, sajnáltam volna kihagyni, mint például ezt a rég enni-vágyott borsópörköltet. És ha már tavasz, akkor a tészta is tavaszias színben pompázzon, így esett a választásom a színes orsótésztára. 🙂
Nagyon szeretem az őrölt édes-nemes fűszerpaprikát, és a hagymát is. Így gondoltam kiegészítem egy kis sütőben sült karajjal, mely mellé fokhagyma-cikkeket dobáltam.
Mennyei.
Konkrét receptet nem írok most, mert ízlés szerint készítettem a mennyiséget, két személyre való adagot.
Ami biztos, hogy jelen pillanatban
-4 szelet karaj
-3-4 marék tészta
-2 közepes fej vöröshagyma
-1 fej fokhagyma
-40 dkg fagyasztott zöldborsó
Továbbá:
-só, őrölt fekete bors, őrölt köménymag, őrölt fűszerpaprika por, kevert fűszer a karajhoz, és sertészsír (ezeket mind-mind ízlésemnek megfelelően adagoltam).
Sütőt közepes lángra állítva előmelegítettem. Amíg melegszik, megfőztem a tésztát sós vízben, lecsepegtettem, majd étolajat hozzáadva elkevertem, így nem tapadnak egybe majd a tésztaszemek.
Hagymát felaprítottam, majd egy kis zsiradékon pirítottam rajta egyet, hozzáadtam a borsót, kevés vízzel felöntve jól elkevertem, végül pici só, majd bors, kömény és végül a paprikapor hozzáadásával elkezdtem a pörköltösítést. Imádtam az illatát… emlékszem, pont mint Otthon… az Otthoniakat, és a főztjeiket juttatta eszembe… a Jászságban 🙂
Mindeközben a sertészsíron sül a fűszeres karaj a sütőrészben.
Perceket sem írok. Sülten, fűszeresen szeretem az ételt. Ez pedig egy könnyen elkészíthető, és ízletes egytálétel.
Ha minden elkészült, lehet is tálalni. Kiváló ebéd-és/vagy vacsora tipp. 🙂
Jó étvágyat kívánok.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: