angyalgalushka

Nyárváró kókuszos tejberizs egzotikus gyümölcsökkel

2016-04-12-19-22-20_kokuszos egzotikus tejberizs 2

2016-04-12-19-21-43_kokuszos egzotikus tejberizs

Azt hiszem immáron valóban beköszöntött a nagybetűs tavasz, de már április derekán vagyunk, így lassan de biztosan csak eljutunk a májushoz, a tavasz utolsó hónapjához, és onnantól csak egy karnyújtásnyira a Nyár 🙂
Számomra ha nyár, akkor kókusz az biztosan: fagylalt, sütemény, frissítő ital, hideg krémes desszert, .. bármi jöhet. Amúgy pedig az egyik kedvencem a tejberizs, ..hát miért ne lehetne ötvözni, nyáriasítani a két kedvencem, plusz feldobni a trópusi időkhöz illő, trópusokra emlékeztető egzotikus gyümölcsökkel? 🙂
Hát legyen. elkészítettem, és nekem nagyon tetszik a lágy kókusz-zamat a krémes tejberizzsel, amit kiegészít a banán, az ananász, plusz megszórva egy kis marék gránátalmával, és a szerintem az egyik legnyáriasabb citrusféle: a lime 🙂
Én így készítettem:

Nyárváró kókuszos tejberizs egzotikus gyümölcsökkel:
-kb. 1 dl rizs
-1-2 ek. cukor
-1 púpozott ek. kókuszreszelék (főzés elején)
-2 púpozott ek. kókuszreszelék (főzés végén)
-2 púpozott ek. kókuszreszelék (mielőtt kihűlne)
-1 kisebb banán, 2-3 karika ananász, 1-2 marék gránátalma, 1 lime

Ezek itt csak az én adataim, természetesen Minden Kedves Látogatóm saját ízlése szerint adagolhatja a cukrot, és a kókuszt. 🙂
Ha megfőztük a kókuszos tejberizst, hagyjuk kihűlni, majd kis tálká(k)ba adagoljuk, és díszítjük a gyümölcsükkel, akár kockákra vágva, végül megszórjuk a kompozíciót kókuszreszelékkel.

Forró nyári estéken kiváló kis könnyed desszert, de akinek már hiányzik a nyár, már most elkezdhet hangolódni az év legforróbb évszakára 🙂

Jó étvágyat kívánok.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!